WMO Thuiszorg huishoudelijke hulp regelen? Het kan bij ons!

Met WMO Thuiszorg huishoudelijke hulp kunt u thuis hulp ontvangen. Deze thuiszorg is bedoeld om u hulp te bieden bij het huishouden wanneer u (tijdelijk) niet in staat bent dat te organiseren. Door ziekte bijvoorbeeld, of door een beperking of simpelweg door ouderdom. Met onze thuiszorg helpen wij u uw woning leefbaar en schoon te houden. Ook helpen wij u bij huishoudelijke klussen zoals koken, boodschappen doen, de was doen, opruimen en schoonmaken. Lukt het u zelf helemaal niet meer? Dan kunnen wij deze taken ook volledig van u overnemen. U kunt deze thuiszorg particulier ontvangen, maar u kunt deze zorg ook (gedeeltelijk) vergoed krijgen door uw gemeente, vanuit de WMO.

WMO thuiszorg, hoe regelt u dat?

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning is bedoeld om er voor te zorgen dat u met steun van uw gemeente zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Met deze wet vergoedt de gemeente een deel van de kosten van de huishoudelijke hulp die u nodig heeft. Om thuiszorg huishoudelijke hulp te kunnen ontvangen via de WMO dient u bij uw gemeente een indicatie aan te vragen. In Nederland is het vergoedingenbeleid per gemeente anders. De vergoeding die u kunt ontvangen is bovendien afhankelijk van uw inkomen. Heeft u een indicatie ontvangen van uw gemeente, dan kunt u bij BENS Thuiszorg huishoudelijke hulp aanvragen. U ontvangt dan maandelijks van ons een nota over het resterende bedrag. Die dient u te bekostigen als eigen bijdrage.

WMO Thuiszorg particulier

Heeft u meer zorg of wellicht andere zorg nodig dan uw indicatie toelaat? Wilt u liever zelf zorg inkopen omdat u het prettig vindt als er regelmatig iemand langskomt om u te ondersteunen? Dan is het tevens mogelijk uw thuiszorg huishoudelijke hulp via de particuliere weg te regelen. Bij het inzetten van particuliere zorg overleggen wij graag samen met u wat uw wensen zijn. De mogelijkheden zijn zeer divers en thuiszorg is mogelijk voor een uur per dag tot de hele dag. Bij afname van onze Thuiszorg particulier ontvangt u iedere maand een factuur conform de afspraken. Wilt u meer weten? Aan de hand van het soort hulp dat u nodig heeft en de omvang van de gewenste zorg verzorgen wij graag een offerte op maat.

Voorbeelden Thuiszorg huishoudelijke hulp

Het verlenen van huishoudelijke zorg is bij iedere client anders, afhankelijk van behoefte. Hiertoe behoort bijvoorbeeld:

  • Reiniging toilet
  • Afwassen
  • Reiniging badkamer
  • Stofzuigen en dweilen
  • Ramen zemen
  • Kleding wassen en strijken
  • Reiniging keuken
  • Opruimen
  • Kleine huishoudelijke klusjes
  • Boodschappen doen

Meer weten?

Wilt u ook een helpende hand en toegewijde, betrokken en vertrouwde zorg? Wij zetten ons iedere dag met hart en ziel in zodat u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Wij zorgen voor een goede match tussen u en onze medewerker en regelen onze zorg zodanig dat er weinig tot geen wisseling plaatsvindt. Kies voor de zekerheid van BENS Diensten en vraag een kennismakingsgesprek aan voor een vrijblijvende offerte.

BENS Thuiszorg Hulp Thuis levert huishoudelijke hulp op basis van een indicatie in de volgende gemeenten: Gouda, Bodegraven, Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Zuidplas.