WMO Thuiszorg begeleiding

Heeft u een ziekte of een aandoening die er voor zorgt dat u (tijdelijk) niet meer in staat bent om zelfstandig activiteiten te ondernemen? Dan is Thuiszorg begeleiding een goede manier om uw zelfredzaamheid en welzijn te bevorderen. Met onze Thuiszorg begeleiding krijgt u meer grip op uw dagelijkse leven, zodat u langer zelfstandig kunt functioneren in onze samenleving. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met betrekking tot Thuiszorg begeleiding, voor kortere en lange periodes. We bekijken graag samen met u of met uw mantelzorger welke mogelijkheden aansluiten op uw wensen en behoeften en denken graag met u mee.

Wanneer thuiszorg begeleiding aanvragen?

Thuiszorg begeleiding nodig hebben kan vele oorzaken hebben. Door een nare samenloop van omstandigheden kan hulp gaan ontbreken. Daardoor kunt u het gevoel krijgen de controle te verliezen over uw leven of gezin. Als dat langer duurt ontstaan er vaak problemen. Vaak kunnen mensen in uw omgeving wel tijdelijk inspringen. Duurt het langer of heeft u meer zorg nodig, dan kunt u thuiszorg begeleiding aanvragen. Bij onze begeleiding kijken we altijd naar uw mogelijkheden en niet naar uw beperkingen. Wat is er ondanks uw beperking nog mogelijk om zelf te doen? Waarin kunnen wij u ondersteunen? Natuurlijk betrekken wij uw naaste omgeving altijd bij onze ondersteuning.

Vergoeding voor WMO Thuiszorg begeleiding

De vergoeding van thuisbegeleiding loopt via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Middels deze wet vergoedt uw gemeente een gedeelte van de kosten van de begeleiding die u nodig heeft. Om een bijdrage te ontvangen van uw gemeente dient u eerst een zorg indicatie aan te vragen. De bijdrage is inkomensafhankelijk en vaak wordt er een eigen bijdrage in rekening gebracht. Heeft u een indicatie voor begeleidingszorg ontvangen, dan kunt u bij BENS Thuiszorg begeleiding aanvragen. Wij verlenen u de zorg die u nodig heeft en sturen u maandelijks een nota voor uw eigen bijdrage.

Thuiszorg begeleiding is praktische ondersteuning

Thuiszorg begeleiding is iets anders dan huishoudelijke hulp. Bij begeleiding denken we meer aan praktische ondersteuning in uw dagelijkse situatie thuis.

Administratie op orde brengen of bijhouden

  • Post afhandelen
  • Opbouwen van sociale contacten
  • Persoonlijke verzorging
  • Opvoed problematiek
  • Verslavingsproblematiek
  • Omgaan met beperking of handicap
  • Omgaan met emotionele problemen
  • Gezinsondersteuning
  • Hulp bij apparaten bedienen

Meer weten?

Heeft u behoefte aan een helpende hand en toegewijde, vertrouwde en betrokken zorg? Onze medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in zodat u de zekerheid heeft thuis te kunnen blijven wonen. Wij zorgen voor een goede match tussen u en onze medewerker en regelen onze zorg zodanig dat er weinig tot geen wisseling plaatsvindt. Kies voor de zekerheid van BENS Diensten en vraag een kennismakingsgesprek aan voor een vrijblijvende offerte.

BENS Thuiszorg Hulp Thuis levert huishoudelijke hulp op basis van een indicatie in de volgende gemeenten: Gouda, Bodegraven, Reeuwijk, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Zuidplas